Så här går det till

Boka tid

Kolla vår bokningskalender hos boka.se och reservera tid för pressning av den mängd äpplen du har. Har du mer än 50 kg äpplen (4-5 papperskassar från matvaruaffären) får du en egen pressning, annars blir dina äpplen pressade tillsammans med någon annans. Blanda gärna sorter om du har flera, det är ett säkert kort för god must. Många sorter ger god must på egen hand, men för sortren pressning behöver vi också minst 50 kg.

Lämna dina äpplen

Senast dagen innan din bokade tid lämnar du dina äpplen i papperskassar eller lådor med max 20 kg frukt i. Fallfrukt funkar bra men frukten ska vara fri från ruttna eller mögliga äpplen. Maskhål och lätt stötta äpplen går bra.

Fyll i inlämningsblanketten

Vi behöver hålla reda på vem kunden är, hur mycket som lämnas in, vilken produkt kunden vill ha och varifrån äpplena kommer. Framför allt får de inte ha vuxit i hagar med betande djur, då finns risk för bakterier och parasiter som vår pastörisering inte biter på.

Vi pressar

Vi tvättar, krossar och pressar äpplena och ger musten mild pastörisering innan vi fyller på bag in box. Du får din levererad i 3-liters bag in box med ett års garanterad hållbarhet. Den som önskar kan också ta ut opastöriserad råmust i egna dunkar. Vi kan inte leverera råmust i bag in box eller flaskor. Det går heller inte att garantera hållbarheten på råmust, den håller normalt några dagar i kylskåp.

Hämta din must

Vi skickar SMS när musten är klar att hämtas, pastöriserad must i Bag in box packar vi dagen efter så musten har svalnat ordentligt innan vi lägger den i kartong.
Betalning kan göras med kort eller Swish.

Mer must än du behöver?

Inget problem! Vet du redan när du lämnar in att det kommer att bli mer must så köper vi de äpplen du inte vill ha. Man behöver inte boka tid för att lämna äpplen, men inlämningen är bara öppen fredag eftermiddag.

Blev det mer must än du trodde så gäller samma sak – vi betalar för den must vi behåller, i första hand genom prisavdrag på den must du tar hem.

Våra priser hittar du här.